Syng

Stor musikkarena i MGP!

Lørdag 10. mars skal den store, norske musikkfinalen avholdes i Oslo Spektrum. Denne store arenaen er perfekt for nye artister som ønsker å utfolde sitt talent på scenen. I og med at Oslo Spektrum har huset denne finalen helt siden 2001, vet vi at stedet fungerer bra. Årets programledere blir Kåre Magnus Bergh og Silya Nymoen, som begge har erfaring fra tidligere år. En av de ti sangene som presenteres vil da bli valgt ut som Norges bidrag til å være med i Eurovision Song Contest 2018, som er den internasjonale finalen. Konkurransen avholdes med tre sendinger i løpet av mai 2018, i det landet som i fjor endelig vant, nemlig Lisboa i Portugal. De tre sendingene vil bli direktesendt fra den store arenaen Altice Arena. Dette er landets største innendørsarena, og den kan huse opptil 20 000 personer. Den ble bygd for verdensutstillingen Expo ’98, og fikk navnet “Atlanterhavspaviljongen” (oversatt til norsk fra “Pavilhão Atlântico”).

Norsk artist til San Marino

Lilleputtstaten San Marino ligger midt inne i Italia, og de vil delta i neste Eurovision 2018 med et helt nytt prosjekt: De vil søke sitt egen artist-bidrag via et internasjonalt talentshow! elleve artister fra hele verden skal delta i dette talentshowet. En av de heldige utvalgte er den norske modellen og låtskriveren Camilla North fra Bergen. San Marino er altså på jakt etter et musikalsk talent som kan redde deres til nå heller svake plasseringer i Melodi Grand Prix. Dette året vil derfor ikke bli en Eurovision som alle de foregående. 2018 vil bli startet med et åpent talentshow som er helt uten regler om statsborgerskap eller musikalske sjangere. Den utvalgte artisten vil deretter presentere staten i Eurovision Song Contest 2018, som er planlagt å avholdes i Lisboa. Camilla North, som egentlig heter Camilla Norderud, skal først delta på en av de mange delfinalene som staten vil avholde rundt i Europa. Den første delfinalen er lagt til Wien den 19. januar. Muligens ble hun lagt merke til på grunn av sin populære You-tube låt kalt «Still Alive».

Ser nordmenn fortsatt på MGP?

I alle år har nordmenn benket seg i hver sin sofa og sittet som limt til TV-skjermen når Melodi Grand Prix ble sendt direkte inn i de norske hjem. Men er dette historiske talentshowet like populært i vår moderne tid? Vel, det kan virke som om dette er et show som aldri går av moten. I 2009 satt det faktisk over 2 millioner nordmenn foran TV-skjermen for å se den populære og unge artisten Alexander Rybak vinne showet. Musikksjefen Stian Malme i NRK P3 sa allerede da at Melodi Grand Prix har blitt en arena for de alternative artistene, og mente at de aller fleste artister vil kunne vinne større popularitet gjennom å melde seg på. Det har dessuten lenge vært en jakt for å få de mer profilerte komponister og artister til å delta i showet, noe som helt sikkert vil holde populariteten på plass. Dette året vil den norske finalen bli den 56. utgaven av et show som har nesten like lange og viktige tradisjoner som Windsor slott!

sociallyviral