Syng

90 år med Bacharach!

De fleste har hørt navnet, men mange klarer ikke i dag helt å plassere Burt Bacharach. På noen måter er det kanskje ikke så rart. Burt fyller 90 år i dag, og har en karriere bak seg som har fascinert tre generasjoner. I tillegg har han ikke alltid vært frontfigur, men ofte arbeidet i bakgrunnen for andre kjente artister. Det har blitt sagt at hans navn på en eller annen måte kan kobles til nesten all kjente artister fra hans storhetstid på 60-tallet. Han er kjent for musikk som er positiv og lett å lytte til – hvem smiler ikke av “Raindrops Keep Falling on my Head?”

Musikken hadde ikke vært den samme uten

Ung mann spiller jazz

Med samarbeid med så mange artister kan man trygt si at musikken i dag ikke hadde vært den samme uten påvirkningen fra låtene han produserte over tre tiår fra 1950 helt opp til 1980-tallet. Artister som Manfred Manns Earth Band, Dusty Springfield, Tom Jones, Barbra Streisand og Michael McDonald har alle jobbet sammen med legenden. En ny generasjon har nå fått opp øynene for Bacharach, og om du er en fan, kanskje du kan introdusere poden til noen fantastiske hits fra tidligere tiår? Gi dem sporty klær på hummel barn som en belønning, så vet du aldri når interessen er vekket!

Musikk som kunstform

Mens musikk tidligere var en ren kunst, er det i dag delt i to. Heldigvis finnes det fortsatt mange musikere med artistisk integritet, og det lages kreativ og utfordrende musikk. Men det har også blitt en storindustri, og bruksmusikk for massene produseres på løpende bånd. Musikk er overraskende matematisk forutsigbart, og ved å bruke Machine Learning kan allerede kunstig intelligens skape musikk som høres ut som kjente komponister, men er helt nytt.

sociallyviral