Uncategorized

Hvordan musikken virker inn på treningen

Folk flest elsker å kombinere trening med musikk. Men visste du at det finnes vitenskapelige grunner til akkurat dette? Det er ulike faktorer som spiller inn på hvor produktiv du blir i treningen både hva du har på deg av treningsklær, hva du trener og musikkvalget. Det å gå for en tights byr på større bevegelighet, slik at du kan bevege deg etter rytmen i musikken.

Større bevegelsesfrihet etter rytmen

Klesplagget spiller en rolle på hvor godt du yter under treningsøkten. Cargo-bukser med stretch er for eksempel et funksjonelt plagg, da spesielt når det inkluderer ventilerende stoff. Her får du kombinere mote med funksjonen når du beveger deg etter musikken du liker så godt. Tights er nok det beste du kan gå for, og som passer utmerket til dager hvor du drømmer deg tilbake til 80-tallets “Physical”-hitlåten med Olivia Newton-John. Strikket, stretch og ribbet stoff er en god kombinasjon for den beste bevegelsesfriheten du trenger for å bevege deg etter rytmene. Du trenger ikke å trene etter slagene i musikken, for at det skal kjennes effektivt ut. Det handler mer om å bruke musikken som passer deg og din trening best. Omdreiningstall også kalt rpm kan være i begge tempoer avhengig av sangen og øvelsen. Sykler du på treningssykler innendørs, så treffer du rpm-en på det sterkeste punktet i pedalslaget ditt. Når du løper eller går så er det når foten treffer bakken.

Hvorfor går musikk og trening så godt i lag?

Først av alt så kan musikken sørge for å holde deg tritt med treningen. Det er en rytmisk respons som skjer når folk synkroniserer bevegelsene sine med musikken som spilles. Dette kan sammenlignes med når du lærer deg å spille piano til en metronom. Det å gå etter slagene hjelper kroppen med å bli mer effektiv med energien. Beste tempo i musikken er mellom 120 til 140 slag per minutt. Mye av dansemusikken og rock er på dette spekteret. Remixen av Umbrella av Rihanne er et eksempel på sanger som er mellom 120 til 140 slag per minutt. Videre så kan musikken hjelpe med å motivere deg til å trene og distraherer deg fra anspenthet i kroppen. Musikken er dessuten med på å få deg til å trene hardere. Musikk er også med på å danse med musikken. Den musikalske kvaliteten er med på å indusere bevegelse hos lytteren i hjerneområder som står for bevegelse, noe som gjør at du beveger deg til rytmen. Et godt tips er å lage din egen spilleliste til treningsøkten eller du kan søke opp allerede tilgjengelige spillelister med musikk som er perfekt til trening. Ifølge forskning så kan musikk øke effektiviteten med opptil 15 prosent. Musikk for løpetrening kan ha en bpm mellom 60 til 120. For vektløfting så anbefales noe tregere musikk, slik at du bedrer fokuset på å oppretteholde formen. Det vil si at i begge tilfeller trengs det ikke noen spesifikke kombinasjoner mellom bpm, men om å bruke musikken til din egen fordel.

sociallyviral