Syng

Historien om Marshall forsterkere

Marshall Amplification designer og produserer forsterkere og høyttalere. Deres gitarforsterkere er blant de mest anerkjente i verden. Du kan lese mer om Marshall på hjemmesiden deres

Marshall hjemmeside hvis du vil vite mer om hva de leverer i dag.

Startet i det små

Jim Marshall var en dyktig trommeslager og trommelærer, og i 1962 startet han en liten butikk i London. Her solgte han trommer, cymbaler og annet utstyr til trommeslagere. Storheter som Ritchie Blackmore og Pete Townshend var ofte innom butikken, og de mente at Marshall burde lage en gitarforsterker. De fortalte ham også hva slags design og lyd de ønsket. Marshall utvidet da virksomheten sin, og ansatte designere og begynte å produsere gitarforsterkere. Det største merket på den tiden var Fender, og disse ble importert til England fra USA. Disse var veldig populære, men kostet mye. Da de første Marshall-forsterkerne var klare, var Blackmore og Townshend blant de første som anskaffet seg en. Du kan lese mer om Blackmore her i et intervju fra Guitarworld Intervju med Richie Blackmore hvor han også omtaler Marshall.

JTM 45

De første forsterkerne Marshall produserte, hadde Fender Bassmann som modell. De produserte flere prototyper, og det var den sjette prototypen som i følge Jim Marshall selv hadde den riktige «Marshall-lyden». Forsterkeren ble i starten kalt «Mark II», men fikk etterhvert navnet «JTM45″, etter Jim og hans sønn Terry Marshall. Du kan lese mer om JTM45 her Historien til JTM45 som etter hvert har blitt en klassiker.

Marshall begynte å kjøpe deler til sine forsterkere fra sitt eget hjemland, og det førte til at man brukte transformatorer som var annerledes enn det man var vant til. Dette ga Marshallforsterkerne en helt annen lyd, som blant annet gitarister som Eric Clapton likte. Du kan lese om utstyret Eric Clapton bruker her Ustyret Eric Clapton bruker og det er fortsatt en del fra Marshall. Clapton ba Jim Marshall om å produsere en ny forsterker, noe som ble den mest berømte Marshall-forsterkeren «Bluesbreaker». Eric Clapton var begeistret for denne, og mange mener at «Bluesbreaker» ga den berømte «sounden» til John Mayall & Bluesbreakers album «Bluesbreakers» med Eric Clapton. Trenger du en høyttaler eller kanskje en gitartuner, er dette noe av det du finner på denne siden tilbehør iphone xs lydutstyr og mye annet som også inneholder mye annet spennende som er vel verdt å sjekke ut.

Marshall har hatt en eventyrlig utvikling siden de startet opp på 60-tallet.. De produserer fortsatt forsterkere og høyttalerkabinetter, men har også egne hodetelefoner. Selskapet har også etablert selskapet Natal som produserer og selger trommer.

Selskapet driver i dag virksomhet over store deler av verden, men har hovedkontor i Milton Keynes i England.

sociallyviral