Syng

Julekonsertene du vil få med deg!

For de aller fleste er julemusikk synonymt med førejulstiden. Hvert år reiser mange av landets største artister på juleturne, og besøker kirker og konsertarenaer landet rundt for å holde julekonserter. For både publikum og artistene er disse julekonsertene et høydepunkt i julehøytiden, og gir tusenvis av publikummere en kjempeflott start på feiringen av julen. Her er noen av solokonserter du bør få med deg, Sissel Kyrkjebø, Helene Bøksle, Kurt Nilsen, Ole Edvard Antonsen, Maria Mena og Hanne Krogh. Så har vi flere artister som synger sammen, Anita Skorgan synger sammen med Rein Alexander, mens Reidun Sæther, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen synger sammen. Knut Anders Sørum, Ingrid Olava og Lewi Bergerud synger sammen, og Trine Rein og Eli Kristin Hanssveen. Så har vi Rune Larsen, Maria Haukaas Mittet, Alexander Rybak og Hans Marius Hoff Mittet som også synger sammen. Helt til slutt nevner vi Nordic Tenors og Putti plutti pott med, vi må finne skjegget. Dette er noen av julekonsertene du kan få med deg! Mange muligheter for god julestemning!

Julekonserter som har blitt selvskrevne høydepunkter i adventstiden.

En selvskreven julekonsert i advenststiden er Kurt Nilsen og bandet hans. Han har fylt Grieghallen flere år på rad nå, både 2014, 2015, 2016 og nå i 2017. Han fylte hele 10 fulle hus i 2016, og har gitt tusentalls av publikummere en minnerik førjulsstart på julefeiringen. Ønsker du kjente og kjære julesanger da må du høre Anita Skorgan og Rein Alexander. Julekonserten har fått navnet “Deilig er jorden”. De hadde også konsert sammen i fjor, og dette kan være starten på en ny juletradisjon. Mange fans mener de får ikke julesteming før Anita synger Deilig Er Jorden og Rein synger O`helga natt. Vil du virkelig oppleve en tradisjonsrik forestilling må du få med deg førjulsfortellinger om Putti Plutti Pott. Det er en eventyrmusical for hele familien, voksen som liten. Denne musicalen er blitt 50 år og like populær hvert år. Per Asplin har komponert og diktet eventyret om den lille nissegutten Putti Plutti Pott og hans reise til Caroline, Petter og Onkel Per med Julenissens trylleskjegg.

Julestemning med konserter i norske kirker

Lyst på julekonsert i ei norsk kirke? Nå i disse førjulstider er det veldig populært å bruke kirka som konsertarena. Julestemning i Julenatt er tittelen på årets julekonsert med Reidun Sæther, Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen. De vil fremføre kjente og kjære julesanger. Skal du på julekonsert kan du ikke ha på deg hippe converse sko, noe mer pynta hadde vært bedre. En annen artist du kan oppleve holde førjulskonsert i en kirke, er Hanne Krogh. Hannes julestjerner, World of Christmas er tittelen på årets julekonsert. Ho har med seg gjesteartister i verdensklassen, Tata Vega og Thomas Ruud. En annen veldig populære kirkekonsert er med Ole Edvard Edvardsen som turnerer for 8. gang med sin julekonsert desemberstemninger. Han har med seg gjesteartistene Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen. Også Trine Rein & operasanger Eli Kristin Hanssveen er ute med julekonserten julegaven. De skal besøke hele 37 kirker og dette er 5. gang Trine har julekonsert. Førjulstiden er en spennende tid med mange julekonserter. De gir deg flott julestemning!

sociallyviral