Vi har gått gjennom mange stiler, moter og trender innenfor klesindustrien. Vi har kledd oss i alt fra lederhosen til slengbukser. Senere har moten endret seg nærmest flere ganger i året. I dag har vi fått inn noe nytt og spennende. Det er de nye håndarbeiderne som har ansvar for at strikkegenseren har kommet tilbake med et smell.
Strikkekulturen har tatt helt av de siste årene, og folk valfarter inn -og utland for å få tak i de siste mønstrene, stoffene og utallige sorter av garn. Det er som musikk, det er enkelte artister som skiller seg ut. Men hva sier forbrukerne? Vil de ha strikkegenser, og føler de seg hippie?
En dameting
Mange tror at det er bare kvinner som strikker, men det er feil. Historisk sett var strikking en jobb som mange menn jobbet med. I dag strikker flere og flere menn, slik som Lassestrikk og Myddis! Forskjellen er kanskje at menn må gjøre seg kjente med håndarbeidet. Det kan være lekre strikkegenser til dame eller røffe islendere til menn.
Hvor spesielt er strikking
Man må se på ungdommen for å finne ut om noe er mote. Det som overrasker mange er at også de har fått opp øynene for strikking og strikka plagg. Unge drar på strikke-ferie og møtes til “rokke-festival”. Rokken er svært viktig for å lage garnnøster av ull, slik at de kan lage flotte kreasjoner.
Er strikking hippie
Som alle beatniks vet, så handler hippiekulturen om å gå i mot etablissementet og skape sin egen realitet. En hippie vil sjelden følge trender kun for å bli akseptert. De vil at det skal være en mening bak. Gjenbruk, økologi, håndverk og tradisjon er viktige nøkkelord når det gjelder strikking. Hippe folk vil elske å finne sin stil gjennom bærekraft.
Solidaritet
Mange strikker for å kunne kle barn og barnebarn. Andre selger sine produkter til alle som vil ha en del av de vakre genserne. De samme genserne finner man hos Na-Kd, en nettbutikk som vet hva som trender. Men de har også søkelys på solidaritet. De har både fokus på menneskerettigheter og gjenbruk av ull og stoff. Dette er med på å skape en grønne klode.
Er strikkegenseren kommet for å bli
Strikking har kommet for å bli, spørsmålet er om strikkegenser som mote vil bli. Det som er sikkert, er at kunder må fokusere mer på å bruke plagg de kan ha i mange år, og redusere sitt store forbruk. Men fram til man finner en måte å resirkulere klær uten utslipp, da vil strikkegenseren være veldig in både for store og små.