Syng

Hvordan designe ditt eget musikkstudio

Mens de fleste nybegynnere undervurderer viktigheten av dette budskapet, så er sannheten at et godt designet rom kan være forskjellen mellom plankekjøring og stor hodepine. Så for å spare deg for månedene med frustrasjon og unødvendige utgifter vil vi i denne artikkelen gå gjennom trinnene du må huske på for å sette opp musikkstudioet ditt på riktig måte.

Velg det beste rommet

I en gjennomsnittlig husholdning har du kanskje muligheten til å velge blant 2-3 rom for å sette opp studioet ditt. Hvis du bare har ett alternativ, så bruker du det. Ellers må du ta en avgjørelse, og noen rom er bedre egnet for lydopptak enn andre. Å velge rom handler mindre om å finne gode egenskaper, og mer om å unngå dårlige. Spesielt disse fire egenskapene:

1. Små flater

Den generelle tommelfingerregelen er: jo større rommet er, jo bedre.

Store rom gir mulighet for mer plass til flere musikere, og mer plass til den stadig voksende samlingen av utstyr og instrumenter.

For ikke å nevne at større rom høres bedre ut, men det kommer vi tilbake til senere. Mens nybegynnere kanskje foretrekker intimiteten og hyggen til mindre rom, er rådet vårt å velge det større.

2. Støy

I hverdagen glemmer du hvor mye støy som faktisk er rundt deg. Men når du hører det gjennom en mikrofon, forsterkes all støyen 100 ganger. Alle disse tingene er vanlige støykilder som lett kan ødelegge opptakene dine: biler, naboer, rørleggerarbeid, fugler, sirisser, vind og regn. Så følg godt med hvilke rom som er de verste støyforbryterne, og velg det roligste med færrest naboer. I tillegg til å unngå støy utenfor, må du også innse at du utvilsomt vil være en kilde til støy for andre.

Ideelt sett vil du ha en perfekt stille plass der du kan lage så mye støy du vil, når som helst på dagen du vil. Men siden svært få rom er sånn, vil en n viss grad av lydisolering være nødvendig for å skape et brukbart arbeidsområde for deg selv.

3. Dårlig gulvbelegg

For studioet ditt er harde gulv som betong, fliser eller hardtre ideelt. Teppebelagte rom forårsaker ofte problemer av to årsaker, studioer har mye fottrafikk, og teppet slites raskt ut. Dessuten absorberer tepper høye frekvenser, men ikke lave, noe som skader akustikken. Dog er det helt supert å ha teppe på deler av gulvet, som for eksempel under trommesettet.

4. Dårlig akustikk

Soverom i et typisk familiehjem ser omtrent slik ut: de er små, med lavt tak, og parallelle vegger laget av gips. Tilfeldigvis påvirker ALLE disse funksjonene akustikken negativt. Ideelt sett vil du ha et stort rom med stor takhøyde, asymmetriske vegger og mange uregelmessige overflater. Sjansene for å ha tilgang til et rom akkurat som dette er imidlertid ganske lav.

Profesjonelle studioer har dem, men bare fordi de har brukt tonnevis med penger på å designe dem. Du på den annen side vil mest sannsynlig måtte inngå kompromiss, så ikke forvent perfeksjon, bare velg det beste alternativet. Du kan alltid forbedre romlyden senere ved å legge til akustisk behandling.

Men hvis det i det hele tatt er mulig, er det best å bruke et rom med god naturlig akustikk, da det vil være mindre arbeid for deg senere.

sociallyviral